Meikit ja meikkaus

Meikit ovat täysin oma maailmansa ja joillekin täyttä hepreaa. Seuraavaksi käsittelemme meikkejä ja meikkausta, mitä ne tarkoittavat ja mitä historia kertoo meikaamisesta.

Mitä meikit ja meikkaus oikein ovat?

Meikit. Tänä päivänä monet varmaankin tietävät, mitä tarkoitetaan, kun puhutaan meikeistä ja meikkaamisesta. Ne ovat yleistyneet ja olleet käytössä jo vuosikausia, mutta ei voida kuitenkaan olettaa, että kaikki tietäisivät niistä kaiken tai jopa mitään.

Perehdytään siis siihen, mitä meikkauksella tarkotetaan ja mistä tämä kaikki on lähtenyt liikkeelle. Tervetuloa tutustumaan meikkien maailmaan, hyvä lukija!

Meikit ja historia

 Meikkaus juontaa juurensa muinaiseen Egyptiin saakka eli useamman tuhannen vuoden taakse. Meikkaamista on harrastettu tämän jälkeen hyvin vaihtelevasti ja usein meikit ovat olleet vain aatelisten viihdettä, sillä muilla niihin ei ole ollut varaa saatikka hyväksyntää niiden käyttämiselle. Tämän jälkeen meikkaus on yleistynyt, mutta alkuaikoina käytössä oli hyvin vääränlaisia aineita, sillä ne aiheuttivat hyvinkin vaarallisia sivuoireita ja pahimmillaan johtivat jopa kuolemaan. Välillä meikkaamista on myös paheksuttu tai sitä on pidetty loukkaavana eleenä tiettyjä henkilöitä kohtaan.meikit

Näistä ajoista meikkaaminen on kehittynyt hyvin paljon ja nykyään meikkejä on turvallista käyttää. Niitä saa ostettua niin meikkaukseen erikoistuneista liikkeistä kuin ruokakauppojen hyllyiltäkin. Meikkaaminen on myös hyvin pitkälti sallittua kenelle tahansa eikä kenelläkään ole sen enempää sanottavaa asiaan. On ihanaa, että jokainen saa meikata tai olla meikkaamatta ja toteuttaa itseään juuri kuten haluaa!

Meikit ja meikkaus, mitä se tarkoittaa?

Meikit ovat siis meikkaukseen käytettyjä kosmeettisia aineita, ja meikkausta yleisesti voidaan pitää itsensä ehostamisena, tai esimerkiksi tiettyjen asioiden, kuten finnien, peittämisenä. Meikkaus sisältää erilaisten meikkiaineiden levittämistä iholle erilaisten välineiden avulla.

Tänä päivänä meikkaaminen tarkoittaa kuitenkin hyvin pitkälti eri asioita eri ihmisille. Osalle meikkaaminen on huulipunan käyttöä, osalle pientä ehostamista puuterin kanssa, kun taas osa tykkää käyttää värikkäitä sekä räväkkäitä meikkejä. Lähinnä valinta riippuu omasta itsestä, mistä henkilökohtaisesti pitää, ja onko kyseessä intohimo, harrastus vai enemmänkin aamuisin tehtävä rutiini. Tärkeää kuitenkin on se, ettei meikkaamista tehdä vain sen takia, että se olisi jotenkin yhteiskunnallisesti vaadittua, vaan jokaisen tulisi pystyä nauttimaan siitä ja kokea saavansa siitä jotain irti myös henkilökohtaisesti.

Meikit; mistä niitä saa ja miten niitä käytetään

Kuten yllä todettua, meikkejä on mahdollista hakea niihin erikoistuneista liikkeistä tai etsiä vaihtoehtoja ruokaostosten yhteydessä. Osa merkeistä on samoja niin erikoisliikkeissä kuin tavallisissa ruokakaupoissakin ja lähinnä hinta on tällöin erona. Jos tahtoo tutustua erikoisempiin tuotemerkkeihin tai haluaa esimerksi vegaanisia meikkejä, kannattaa käydä tutustumassa meikkeihin erikoistuneisiin liikkeisiin. Näissä osataan kattavasti neuvoa hyviä vaihtoehtoja kullekin ihmiselle erilaisiin tilanteisiin ja apuja annetaan muun muassa oikeanlaisten värisävyjen valitsemiseen. 

Meikit; mitä kaikkea on tarjolla?

Meikkihyllylle tuijottaessa voi suu loksahtaa auki, sillä vaihtoehtoja on usein tarjolla satoja, jollei jopa tuhansia. Meikkien maailmaan vasta tutustuvalle tämä kaikki voi olla todellakin liikaa, mutta onneksi apua voi aina kysyä erikoisliikkeissä henkilökunnalta tai lukea antamamme vinkit asiaan! Itse asiaan! Meikkejä löytyy erilaisiin tarkoituksiin, ja yleisimmin niitä käytetään kasvoihin keskittyen kulmiin, silmiin sekä huuliin. Kasvomeikkiin voidaan käyttää vaihtoehtoja, kuten peitevoidetta, primeria, concealeria, peitepuikkoa, korostusvärejä sekä puuteria. Kulmiin puolestaan kulmakynää, kulmageelejä ja silmiin ripsivärejä, luomivärejä ja rajauskyniä. Huulimeikin voi koostaa muun muassa käyttämällä huulipunaa ja huultenrajauskynää. Tarjolla on todella monia eri vaihtoehtoja!

 Meikit ja juuri sen oikean löytäminen

Miten sitten on mahdollista löytää juuri se itselle sopiva tuote, kun vaihtoehtoja on satoja ja merkkejä, joista valita, tuhansia? Syytä huoleen ei ole, mutta kärsivällisyys palkitaan tässäkin asiassa. Helpointa on kävellä ammattilaisliikkeeseen ja pyytää itselle sopivat tuotteet. Kannattaa kuitenkin aloittaa halvemmilla tuotteilla, jos meikkaaminen ei ole ollenkaan tuttua, sillä kalliimmat merkit kustantavat jopa kymmeniä kertoja enemmän kuin halvemmat merkit. Kun meikkaus alkaa sujumaan ja omat suosikkituotteet löytymään, voi panostaa myös laadukkaampiin merkkeihin. Käytännössä itselle sopivat tuotteet löytää vain kokeilemalla, ja jos yksi tuote ei ole sopiva, täytyy siirtyä seuraavaan. Se kuitenkin auttaa prosessissa, kun tietää oman ihotyyppinsä, jonka perusteella valita meikkituotteita. Tähänkin kannattaa käyttää ammattilaisen apua, jottei löydä itseään tilantesta, jossa kokee omistavansa kuivan ihon, kun se oikeasti onkin rasvoittuva. 

Mitä olikaan tarjolla silmämeikkien tekoon ja mikä huultenrajauskynä? Tutustu meikkivälineisiin täällä!

Copyright © All Rights Reserved