Meikittömyys

Meikittömyys liittyy hyvin vahvasti aiheeseen, kun puhutaan meikkaamisesta. Meikkaaminen on monille elämäntapa ja rakas harrastus, mutta ihon on hyvä antaa myös välillä hengittää. Näin vältetään ihohuokosten liiallinen tukkeutuminen ja iho saa myös välillä levätä. Iho täytyy muistaa puhdistaa päivittäin, mutta välillä on hyvä pitää myös hiukan pidempiä jaksoja ilman meikkiä. Onpa osa siirtynyt myös kokonaan meikittömään elämään, sillä jotkut pitävät kosmeettisia tuotteita haitallisina. Mitä meikittömyys oikein tarkoittaa?

Meikittömyys

Meikittömyys tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että henkilö päättää olla käyttämättä meikkejä. Meikittömyys voi olla jatkuvaa tai se voi olla toistuva tapahtuma, esimerkiksi viikonloppuisin. Vaikkei tahtoisikaan ryhtyä ”kokoaikaiseksi meikittömäksi” on se kuitenkin suositeltavaa aika-ajoin, jotta iho saa hengittää kunnolla välillä. 

Mitä hyviä ja huonoja puolia meikittömyydessä voidaan ajatella olevan? 

Meikittömyys ja sen hyvät puolet

Meikittömyyden aloittamiseen liittyy monenlaisia positiivisia puolia, joista kerromme tässä muutamia. Kaikki eivät välttämättä koe asioita samalla tavalla, joten listan tarkoituksena on lähinnä tuoda erilaisia ajatuksia esille. meikittömyys

Ajan säästäminen. Vaikka kuinka nopea meikkaaja onkin, kuluu siihen aikaa varmasti vähintään 5 minuuttia. Tämä aikaa kuluu helposti kasvojen kokonaisvaltaiseen puhdistukseen sekä kosteutukseen. Jos meikkaaminen on itselle lähellä sydäntä, voi siihen upota helposti aikaa parikin tuntia. Jos meikkaamisen päättää jättää pois, on tämä aika käytettävissä esimerkiksi pidempiin yöuniin, liikuntaan tai vaikka lehtien lukemiseen. 

Ihon kunnon paraneminen. Kun iholla ei ole jatkuvasti meikkikerrosta peittämässä ihohuokosia, pääsee iho hengittämään kokonaisvaltaisemmin. Vaikka meikit tätä nykyä ovatkin turvallisia käyttää, sisältävät ne silti kaikenlaisia aineita, jotka eivät välttämättä ole pelkästään hyväksi iholle. Jos meikkaaminen jätetään pois, voi ihon kunto parantuakin merkittävästi.

Itsevarmuus. Tämä on tietenkin jokaiselle henkilökohtaista, mutta meikin alle voi joskus kokea piiloutuvansa ja ilman sitä voi olla rohkeasti täysin oma luonnollinen, kaunis itsensä. Voikin olla, että meikittömyys häiritsee eniten lähinnä itseä, sillä muita se tuskin sen enempää liikuttaa. Joku saattaa kysyä tai kyseenalaistaa muuttunutta tyyliä, mutta se ei kuulu kenelläkään muulle kuin henkilölle itselleen.

Meikittömyys ja sen ”haitat”

Jos meikittömyydelle halutaan etsiä huonoja puolia, löytyy niitä äkkiseltään vain yksi.

Vähempi suojautuminen auringolta. Meikki suojaa kaikesta huolimatta ihoa ja ilman sitä iho on alttiimpi lialle ja muun muassa auringonvalolle. Tämä on kuitenkin hyvin pieni seikka ja hoidettavissa sillä, että hoitaa aurinkovoiteet kuntoon. Ihoa toki pitää puhdistaa yhtä ahkerasti kuin meikkiä käytettäessäkin, ja sehän onnistuu helposti vaikka kesken päivän tarvittaessa, kun meikinpuhdistusaineita ei tarvitse kuljettaa mukana. 

Meikittömyys uusi trendi?

Meikkaaminen on ollut kasvava ala, mutta samalla myös luonnollisuus ja meikittömyys on kasvattanut suosiotaan. Voi olla, että on havaittu meikittömyyden positiiviset vaikutukset niin iholle kuin mieleenkin sekä huomattu jäävän aikaa enemmän myös muulle. On hienoa, jos pystyy olemaan täysin oma itsensä, ja jos se on meikittömyys, on se hienoa, sillä kenenkään ei pitäisi joutua meikkamaan esimerkiksi siksi, että se on yhteiskunnallisesti ajateltuna jopa vaadittua. 

Meikittömyyteen ovat vaikuttaneet toki paljon muun muassa julkisuuden henkilöt. Kun julkisuudessa oleva henkilö uskaltaa näyttää luonnollisen ulkonäkönsä jopa punaisella matolla, herättää se vahvasti ajatuksia siitä, miksei kuka tahansa voisi tehdä niin. 

Meikkaaminen tai meikittömyys kumpikaan ei ole oikea tai väärä valinta, vaan jokainen saa tehdä oman valintansa sen suhteen, minkälaisena haluaa esiintyä muiden nähden tai kotosalla. Tärkeintä on tuntea voivansa hyvin omassa kehossaan.

Tutustu maskeeraukseen!

Copyright © All Rights Reserved