Meikki ja ihon hyvinvointi

Meikki ja meikkaaminen on mukavaa puuhaa ja monille erottomaton osa päivittäisiä rutiineja sekä omaa identiteettiä. On kuitenkin tärkeää, että iho pääsee hengittämään joka päivä ilman meikkiä, jottei epäpuhtauksia pääse syntymään. Miten iho pidetään hyvänä meikkamisesta huolimatta?

Meikki ja puhdistus

Meikkaamisen yksi tärkeä sääntö ja voisi jopa sanoa, että tärkein sääntö on se, että meikit pestään joka päivä pois eikä öisin nukuta meikit naamassa! Tämä on erittäin tärkeää, sillä ihon täytyy päästä hengittämään. Meikki tukkii kasvoissa olevia ihohuokosia, ja jos ne tukkiutuvat liikaa, tiedossa on epäpuhtauksia eli finnejä. Onhan homma myös huomattavasti mukavampi aloittaa seuraavana päivänä, kun sitä ei tarvitse aloittaa edellisen päivän meikkejä pesemällä.

Meikki ja oikeat tuotteet ihon puhdistukseen

Jos meikatessa käyttää vedenkestäviä tuotteita, on selvää, että niiden puhdistukseen tarvitaan vedenkestävien tuotteiden puhdistusaineita. Esimerkiksi vedenkestävää ripsiväriä on turha yrittää hinkata pois pelkällä vedellä. meikki

Meikit usein jättävät tahmaisen ja rasvaisen tunteen iholle, jos pesua koittaa suorittaa pelkällä vedellä ja tämä on havaittavissa erityisesti meikkivoiteen kanssa. Tämän takia on tärkeää, että puhdistukseen käytetään siihen soveltuvaa pesuainetta. Yleisesti voidaan todeta, että valinta kannattaa kohdistaa tuotteeseen, jonka kerrotaan soveltuvan meikin pesemiseen. Tämä siksi, että tuote sisältää aineita, joilla meikkien jättämä rasvaisuus saadaan pestyä iholta pois. 

Jos tykkää meikata vahvasti sekä peittävästi, kannattaa myös harkita tuplapuhdistusta, eli kasvojen pesua kahteen kertaan, jotta kaikki mahdollinen meikki saadaan pestyä pois iholta. 

Meikki pois iholta! Ihon viimeistely

Ihon puhdistus kannattaa aloittaa puhdistusaineella, mutta tämän jälkeen puhdistus kannattaa vielä viimeistellä. Viimeistelyyn kannattaa valita omalle ihotyypille soveltuva kasvovesi. Kasvoveden avulla viimeisetkin meikin jäämät saadaan puhdistettua. Vaikka tuntuu, että kasvot ovat jo hyvinkin puhtaat meikin pesemisen jälkeen, monesti seuraa yllätys, kun katsoo vanulappua kasvojen pyyhkimisen jälkeen. Kasvovesi todellakin kerää viimeisetkin meikit pois naamasta ja iho on puhdistettu hyvin.

Kasvoveden jälkeen kannattaa käyttää itselle soveltuvaa kosteusvoidetta, jotta ihon kimmoisuus säilyy hyvänä. Varsinkin kuivaihoisille tämä on tärkeää, ja ilman kosteutusta iholle jää inhottavan kiristävä tunne. Kosteusvoiteiden lisäksi ihoa kannattaa välillä myös kuoria, jotta kuollut ihosolukko saadaan pois terveen tieltä. Kuoriminen kirkastaa ihoa ja tekee siitä sileän. Kuorimisen lisäksi voi koittaa myös erilaisia maskeja, joita löytyy syväpuhdistavista kosteuttaviin ja kaikkea siltä väliltä. 

 

Meikki ja ihon kuivuus

Erityisesti kuivaihoisilla meikkaavilla henkilöillä voi olla ongelmia kuivan ihonsa kanssa, sillä se saa meikistä rakeisen näköisen, jos kosteutus ei ole kunnossa. Ihon kuivuutta kannattaa hoitaa päivittäisellä kosteutuksella sekä syväkosteuttavilla maskeilla. Välillä myös rasvaisempia rasvoja kannattaa kokeilla, jos tilanne ei tunnu helpottuvan. Kannattaa myös huomioida ihon kuorimisen tiheys, sillä jatkuva kuoriminen kuivattaa ihoa entisestään. Jos kaikesta huolimatta tilanne ei tunnu helpottuvan, kannattaa miettiä ihonpuhdistusaineen sekä kosteusvoiteen vaihtamista, sillä ne voivat olla tarkoitettu pääasiassa eri ihotyypille. 

 

Meikkaaminen on ihana asia ja monille rakas harrastus ja keino toteuttaa itseään. On kuitenkin tärkeää, että iho saa päivittäin myös aikaa hengittää sekä viikoittain myös pidempiä aikoja, esimerkiksi viikonloppuisin. Myös meikittömyyttä kannattaa välillä suosia, sillä esimerkiksi ulkona auringonvalossa oleilu saa ihon hehkumaan ja pieni rusketus saa ihon näyttämään kuulaalta. Varo kuitenkin palamista ja muista suojata iho aina aurinkovoiteella!

Copyright © All Rights Reserved