Meikkaustekniikat

Meikkaustekniikat ja eri meikkaustyylit ovat vaihdelleet vuosien saatossa ja tänäkin päivänä jokaisella meikkaajalla on oma tyylinsä luoda meikki. Yhtä oikeaa tapaa ei todellakaan ole olemassa ja annamme muutamia vinkkejä ja ideoita mahdollisen oman meikkityylin luomiseen tai päivittämiseen! Kaikki seuraava on tarkoitettu vain luomaan innostusta, eikä tarkoituksena ole kertoa oikeaa tai väärää tapaa meikkaamiseen. Mukavia lukuhetkiä!

 

Meikkaustekniikat kasvojen muodon mukaan

 Jokaisella ihmisellä on omanlaiset kasvonsa ja eri kasvojen muotoja on useita. Esimerkiksi sydämenmuotoiset kasvot omistavan kannattaa keskittyä meikkaamisessa ehkäpä erilaisiin asioihin kuin neliömaiset kasvot omistavalla. Tällä tarkoitamme kasvojen eri osien korostamista, kun halutaan tuoda esimerkiksi tietynlaista muotoa esille. 

Tarkoituksena ei ole kuitenkaan keskittyä kasvojen muotoihin, vaan erilaisiin meikkityyleihin, joita käsittelemmekin seuraavana!

Meikkaustekniikat; raikas arkimeikki

Miten kannattaa koostaa raikas ja helppo arkimeikki? Arkisin ei välttämättä ole aina aikaa alkaa työstää monimutkaista meikkiä, vaan fokus on usein yksinkertaisuudessa. Perinteisesti arkimeikin voidaan sanoa koostuvan kevyestä meikkikerroksesta, jota jotkin tykkäävät täydentää ripauksella väriä, esimerkiksi huulipunalla.

Arkimeikin voi sanoa koostuvan kevyestä meikkipohjasta, jonka voi kasata esimerkiksi meikkivoiteella aloittamalla. Toisaalta jos oma iho on todella heleä, ei meikkivoidetta tarvita välttämättä ollenkaan. Tällöin voi keskittyä esimerkiksi peittämään mahdollisia tummia silmänalusia tai pieniä virheitä, kuten finnejä. 

Kevyen meikkipohjan lisäksi arkimeikkiin voidaan ajatella kuuluvan puuteri, ripsiväri sekä omien mieltymysten mukaan esimerkiksi huulipunaa tai vahvempaa silmämeikkiä. Aurinkopuuterin avulla voi helposti luoda pienen elon kasvoille.

 

Meikkaustekniikat; juhla-look

Juhla-lookin voidaan sanoa olevan astetta tummempi kuin arkimeikin, sillä näyttävämpi meikki sopii todella hienosti yhteen juhlavaatteiden kanssa. Juhla-lookin voi ajatella rakentuvan arkimeikin pohjalle, jolloin pohja voi olla kevyt ja heleä tai hieman peittävämpi. Silmämeikki on juhla-lookissa yleensä näyttävämpi, jota voikin lähteä rakentamaan rajauskynillä sekä esimerkiksi luomiväreillä. Näyttävyyttä saa helposti lisää myös tekoripsien avulla, joiden käyttö kylläkin vaatii pientä opettelua. Tämän jälkeen irtoripset ovat todella kätevä ja helppo lisä näyttävän lookin luomiseksi. meikkaustekniikat

Meikin lisäksi juhla-lookin saa helposti aikaan myös hiuksia laittamalla ja esimerkiksi kesällä kukilla (tekokukilla tai aidoilla) saa näyttäviä ja koristeellisia kampauksia aikaan!

Meikkaustekniikat; illanvietto

Illanviettoihin ravintolaan tai baareihin sopii hyvin tumma ja näyttävä meikki. Baarit ja ravintolat suosivat usein hämyistä tunnelmavalaistusta, jossa tumma meikki ei ole liian vahva, vaan se pääsee nimenomaan oikeuksiinsa! Tähän tarkoitukseen sopivat hyvin tummat luomivärit sekä isot rajaukset kuten myös yllämainitut tekoripset. Nykyään suosittuja eteenkin festareilla, mutta myös kasvavassa määrin muuten, käytössä ovat glitter-koristeet kasvoilla. Näillä voi tehdä esimerkiksi kuvioita kasvoihin glitterliiman avulla ja onhan tarjolla myös glitterluomivärejä ja glitter-rajauskyniä. Vain mielikuvitus on rajana!

Meikkaustekniikat nyt ja ennen

Aikaisemmin meikkaus on ollut tyyliltään melko kevyttä ja eniten on nähnyt käytettävän kevyttä arkimeikki-tyyliä paikassa kuin paikassa. Nykyään katukuvassa kuitenkin näkyy todella näyttäviä ja upeita meikkejä keskellä viikkoa, joten voidaan sanoa, ettei meikkaaminen enää keskity pelkästään tapahtumiin ja yökerhoihin, vaan siitä nauttivat ihmiset tuovat harrastuksensa arkipäiviinkin. Tämä on ainoastaan hyvä asia, sillä jokaisen pitäisi saada meikata juuri kuten haluaa ja missä haluaa!

 

Jos haluat ehostaa kykyjäsi tiettyjen kasvojen osien parissa, tutustu kulma-, huuli- ja silmämeikin tekemiseen!

Copyright © All Rights Reserved