Meikkivälineet

Meikkivälineet, tarvitaanko niitäkin? Meikkaukseen tarvitaan itse meikkien lisäksi myös välineitä, joilla meikit saadaan levitettyä helposti ja nätisti. Osa tykkää käyttää sormiaan, mutta tarjolla on myös paljon eri välineitä, joilla homma voi hoitua vielä astetta helpomminkin.

Meikkivälineet

Meikkivälineet ovat seuraava käsittelykohteemme. Olemme kertoneet, mitä meikkaus on ja minkälaisista juurista tämä on lähtenyt liikenteeseen. Nyt on aika siirtyä käsittelemään meikkauksessa käytettäviä välineitä. Mitä ovat ne tupsuhärpäkkeet ja tarvitaanko niitä todellakin kymmeniä? Mitä muita tarvikkeita meikkaajan kannattaa hankkia?

Meikkivälineet; Meikkisieni

Yksi tärkeimpiä meikkaukseen tarvittavia välineitä on ehdottomasti meikkisieni. Meikkisienen avulla peitevoiteen levittäminen on paljon helpompaa kuin käsin, mutta jotkut tykkäävät käyttää myös sormiaan. Toiset taas eivät käytä meikkivoiteita ollenkaan, jolloin tämän kohdan voi hypätä kokonaan yli. Meikkivälineet

Itse meikkisieniä on tarjolla kymmeniä erilaisia ja niitä on luotu erilaisiin tarkoituksiin. Tarjolla on kasteltavia sieniä, kuivana käytettäviä sekä muun muassa silikonisia vaihtoehtoja. Silikoninen sieni on todella näppärä puhdistaa ja sillä meikki saadaan syvälle ihohuokosiin. Pehmeämmällä sienellä taas meikki ei painu niin syvälle ja lopputuloksena on kevyempi meikki. Kasteltavat sienet taas ovat käteviä siinä mielessä, että märkänä ne eivät ime meikkivoidetta itseensä niin paljoa, joten sitä ei mene hukkaan ja myöskin lopputulos on kuulaampi, kuin kuivalla sienellä tehtäessä. Meikkisieniä on tarjolla myös todella pienikokoisina, joilla on hyvä työstää esimerkiksi silmien sisänurkkia.

Meikkivälineet; Meikkisiveltimet

Meikkisienien sijaan peitevoiteen levittämiseen voi käyttää myös meikkisiveltimiä. Siveltimien käyttö on toisten mielestä näppärämpää ja meikkisiveltimet eivät ime itseensä peitevoidetta kuten sienet, joten peitevoidetta ei tarvitse heittää hukkaan. Toisaalta osa kuivaihoisista ihmisistä on kokenut, että siveltimen käyttö lisää ihon kuivuutta, ja miellyttävämpi lopputulos on saatu aikaan sientä käyttämällä. Tämä on tietenkin hyvin henkilökohtaista ja riippuu myös paljon meikin alla käytettävistä tuotteista. 

Meikkisiveltimiä on tarjolla kymmeniä erilaisia ja niitä on tehty lähes jokaiseen mahdolliseen keksittyyn tarkoitukseen. Meikkisiveltimillä voidaan levittää peitevoidetta, puuteria, poskipunaa, bronzeria, luomivärejä, highlighteriä sekä huulipunaa. Käyttötarkoituksia löytyy varmasti paljon useampiakin, mutta tässäpä ehkä eniten käytetyt. Jokaiseen tarkoitukseen on tietenkin omat, erityisesti muotoillut siveltimet. Suosittelemmekin panostamaan siveltimiin ja ostamaan kuhunkin käyttötarkoitukseen omansa, sillä oikealla siveltimellä homma luonnistuu aina kymmenen kertaa helpommin!

Meikkivälineet; Muut tarvikkeet

Varsinaisten meikkivälineiden lisäksi tarvitaan myös muita, niin sanottuja täydentäviä tarvikkeita. Jos kotoa ei löydy hyvää paikkaa meikkaamiseen tai vessan valo on väriltään kamalan keltainen, kannattaa ostaa meikkipeili ja siihen hyvä valo. Näin meikkaaminen onnistuu paikasta ja vuodenajasta huolimatta, ja värisävyt tulevat iholle oikean värisinä, kun käytössä ei ole keltaiseen taittavaa meikkivaloa.

Hyvän meikin yksi kulmakivi on huolletut kulmat. Huoltoon kuuluu ainakin kulmien säännöllinen nyppiminen, joka hoidetaan pinseteillä. Jokaisella olisi hyvä löytyä edes yksi pari pinsettejä meikkipussukastaan, ja härsöttävät ylimääräiset kulmakarvat kannattaa hoitaa pois aina ne havaitessaan. Näin nypittävää ei kerry liikaa yhdelle kerralle ja kulmat pysyvät nätissä kuosissa pitkään.

Meikeille on hyvä olla myös jonkinlainen säilytyspaikka sekä kuljetusmuoto matkoille. Kotona ne voi säilyttää esimerkiksi peilikaapissa, mutta jos sieltä tahtoo tila loppua kesken, voi ostaa pöydällä seisovia meikkitelineitä, joissa meikkien säilytys on näppärää. Matkoille kannattaa ostaa meikkipussi, johon kaikki purkit ja purnukat on kätevä ottaa mukaan. 

Meikkivälineet ja niiden kestävyys

Meikkaukseen tarvittavat välineet ovat kulutustavaraa, joten ne eivät kestä ikuisuuksia. Kuten hammasharjakin vaihdetaan sen rispaantuessa, kannattaa myös meikkivälineitä päivitellä aika-ajoin. Ehdottoman tärkeää on myös muistaa pestä välineitä, varsinkin siveltimiä sekä sieniä, jotteivat bakteerit ala muhimaan niissä. Siveltimet kannattaisi pestä jokaisen käyttökerran jälkeen, mutta vähintään kerran viikossa.

Meikkisieniä käyttävillä tilanne on hiukan toinen, sillä niitä kannattaa myös useammin uusia kokonaan. Joitakin meikkisieniä voi pestä vaikka pesukoneessa, mutta käytön myötä sienet rispaantuvat ja alkavat ripotella palasia ympäriinsä. Tällöin on hyvä päivittää sieni uuteen!

Kuten monessa muussakin asiassa, myös meikkivälineiden suhteen maalaisjärjen käyttö on sallittua ja erittäin suotavaa. 

 

Nyt kun meikkivälineet alkavat olla kasassa, voit tutustua erilaisiin meikkaustekniikoihin!

 

Copyright © All Rights Reserved